TOP 3 REDENEN WAAROM PILATES JE RUGPIJN ZAL VERHELPEN

Top 3 redenen waarom Pilates je rugpijn zal verhelpen

Pilates wordt al geruime tijd gezien als de methode om rugpijn te verminderen of op te lossen en veel kracht op te bouwen.

Maar waarom eigenlijk?

Dit is de top drie met redenen waarom Pilates rugpijn kan verhelpen en jou van de dagelijkse pijn en kwalen kan verlossen.

  1. Pilates ontwikkelt evenwichtige spierkracht

“Perfecte balans van lichaam en geest” is de basis van de pilates methode. Rugpijn kan het gevolg zijn van een acuut letsel (auto-ongeluk), of (en dat is de meest voorkomende reden) door een onbalans in de ontwikkeling of een gebrek aan spierkracht. Hoe dan ook, wanneer je rugpijn hebt, worden je diepe houdingsspieren die de wervelkolom ondersteunen zwak en stoppen ze met hun werk te doen.

Door het beoefenen van Pilates ontwikkel je spierkracht vanuit je diepliggende spieren. Deze spieren ondersteunen de wervelkolom en het bekken en maken het makkelijker om je lichaam te bewegen.

  1. Pilates corrigeert een slechte houding

Het mobiele tijdperk waarin we leven bevordert de geweldige houding niet bepaald! Kijk gewoon om je heen en je ziet de “mobieltjes-nek” houding, of de voorwaartse hoofd “laptop” houding, om nog maar te zwijgen van strakke/stramme heupen als gevolg van al het zitten op vaak niet de beste stoelen. Wanneer je houding hierdoor uit balans is creëer je een soort stress en spanning op gewrichten, inclusief de wervelkolom. En helaas gaat dit vaak gepaard met pijn en spanning in het lichaam.

Pilates is de enige oefenmethode die zich specifiek richt op deze spieren en het corrigeren van ‘ongezonde’ houding. Dus niet alleen het trainen van de spieren, maar juist ook het stretchen van die spieren. Hiermee creëer je een gezonde houding.

  1. Pilates verhoogt de flexibiliteit en mobiliteit

Flexibiliteit is zoveel meer dan alleen stretchen. Stretchen is zeker een component, maar voor een goede functie willen we lange EN sterke spieren en mobiele gewrichten.

Pilates verlengt maar versterkt ook de spieren naarmate ze langer worden, dus als je voorover buigt om iets te pakken of wat boodschappen van de bovenste plank pakt, ben je sterk in een verlengde positie. Pilates maakt je dus niet alleen sterk, maar ook flexibel, waardoor je weer mobieler bent.


Boek een GRATIS proefles Pilates en ervaar wat Pilates voor jouw houding en rug kan betekenen.

Tot snel!

Liefs Kristel

Powerhouse Pilates is een Pilates studio in Geldermalsen. Hier volg je lessen Pilates, Barre, EMS Miha Bodytec. De lessen kun je in groepsverband volgen of in een personal training-sessie.

RECENTE BERICHTEN