WAT IS REFORMER PILATES?

Reformer Pilates

Er is waarschijnlijk geen Pilates-apparaat dat bekender is dan de Pilates reformer en dat is niet voor niets. De op het eerste oog brute machine maakt absoluut indruk als je hem voor het eerst ziet.

Maar wat is een reformer eigenlijk? En wat zijn de voordelen voor jouw lichaam?

De reformer is uitgevonden door Pilates oprichter Joseph Pilates. Het is een soort bed-frame met een mat (wagen) erop, die heen en weer rolt op wielen binnen het frame. De wagen is aan het ene uiteinde van de reformer bevestigd door een set springveren en aan het andere uiteinde met riemen met handgrepen eraan.

Wat trek je aan?

Draag ademende, elastische kleding zonder scherpe randen en ritsjes. Anti-slip sokken zijn verplicht. Deze kun je aanschaffen in de studio.

Wat neem je mee?

Neem een waterfles mee om gehydrateerd te blijven en eventueel een handdoek. Verder is alles aanwezig in de studio.

Wanneer kom je aan?

Kom de eerste keer 10 minuten te vroeg om je aan te melden, maak een korte rondleiding door de studio. Zo kun je goed starten met de les.

Wat zeg je?

Je instructeur zal je vragen stellen over (oude) blessures, gevoelige plekken of aandoeningen waardoor oefeningen mogelijk moeten worden aangepast. Wees vooral eerlijk! Als een beweging pijnlijk is, is het prima om deze niet te doen, of om een aangepaste versie te doen terwijl je lichaam gewend raakt aan Pilates.