Wat is MVe Chair?

MVe chair

MVe (Maximum Versatility Exercise) Chair is gebaseerd op Klassieke Pilates principes.

Beleef Pilates op een andere manier met de MVe Chair workout! Dankzij meer dan honderd oefeningen en een vernuftig instelbaar weerstandsniveau maak je de training eenvoudiger of net uitdagender. Het is de optimale manier om snel resultaat te boeken.

Pilates lessen op/met de MVe Chair vallen in de categorie pittig. Tijdens een chair-workout train je je hele lichaam. Niet alleen op kracht maar ook op lenigheid.

De chair daagt je uit en laat je af en toe acrobatische moves maken.

MVe (Maximum Versatility exercise) Chair richt zich op klassieke Pilates-principes als “core strength”, het verlengen en stretchen van de spieren, en het verbeteren van balans en lichaamshouding. Om de MVe-bewegingen gecoördineerd te kunnen uitvoeren moet je gebruik maken van je hele lichaam. De krachtoefeningen worden uitgevoerd in verschillende posities: rechtstaand, rechtop zittend, en in rug- en buiklig op zowel de MVe Chair als op de mat.

Het resultaat is meer flexibiliteit, meer “core strength”, en meer evenwicht – en dat in minder tijd.

De lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht de fitness niveau en conditie, en oefeningen kunnen aangepast worden aan mens vermogen en beperkingen.

Wat trek je aan?

Draag ademende, elastische kleding zonder scherpe randen en ritsjes. Je kunt anti-slipsokken aantrekken of anders op blote voeten.

Wat neem je mee?

Neem een waterfles mee om gehydrateerd te blijven en eventueel een grote handdoek voor op de mat. Verder is alles aanwezig in de studio.

Wanneer kom je aan?

Kom de eerste keer 10 minuten te vroeg om je aan te melden, maak een korte rondleiding door de studio. Zo kun je goed starten met de les.

Wat zeg je?

Je instructeur zal je vragen stellen over (oude) blessures, gevoelige plekken of aandoeningen waardoor oefeningen mogelijk moeten worden aangepast. Wees vooral eerlijk! Als een beweging pijnlijk is, is het prima om deze niet te doen, of om een aangepaste versie te doen terwijl je lichaam gewend raakt aan Pilates.